Utolsó kommentek:

ekat 2019.12.10. 15:39:59

Elég rég leginkább csak e-könyvet olvasok, és divat- és gasztronómiai újságokra is előfizettem már digitálisan, de az a helyzet, hogy rájöttem, hogy az utóbbiak - nekem - papíron jobbak. Mint ahogy könyvben is a szakács- és útikönyvek.

Bejegyzés: A papíralap hattyúdala...avagy a nyomtatott sajtó lehetséges jövője

midnightcoder2 2019.12.10. 15:23:29

Mindenki elfelejtette szegény Mikroszámítógép magazint :-(

Amúgy a nyomtatott sajtó hitelességérõl jut eszembe, az Ufómagazin megvan még ?

Bejegyzés: A papíralap hattyúdala...avagy a nyomtatott sajtó lehetséges jövője

élhetetlen 2019.11.22. 19:04:14

Hát igen. Hol volt, hol nem volt, még a Jókai téren is volt egy fémlakkozó műhely. Beadtam egy darab régi rézkilincset, aztán mentem érte. Még a Délinél egy kulcsmásolónál is lehetett lakkoztatni. A marokkói réztálaimat ott adtam be. Elvitték valahova, aztán készen visszahozták. Megszűntek. A következő egy nagyobb futam volt, majd harminc réz ablakkilincs, aminek szélesebb volt a takarólemeze, mint az ablakkeret. (Ez fel sem merült bennem, nem mértem le itthon). Nem veszik vissza, vásároljam le. Keskeny takaróval csak lakkozatlan van. Telefonálgatás, találtam valakit a város másik végén, aki ugyan csak polírozni tudott, de ismert valakit, aki csak lakkozni tudott, vigyem ki, ha ő kész, majd átviszi a lakkozóhoz. Ennyit már érdemes volt átvinnie. Jó. Aztán pár éve a Nagy Lovasnál vettem három lófejben végződő réz papírvágó kést, lakkozatlant. Itt megállt a tudomány. Több nap internetezés, telefonálás után egy autós és motoros alkatrészeket felújító cég fogadta be a szerencsétlen papírvágóimat. Fogynak a kis dolgokkal is foglalkozó kis szolgáltatók, de fogynak azok is, akik erre még igényt tartanának.

Bejegyzés: Pesti történelem egy mosodában...avagy egy 60 éves ruhatisztító üzlet

Andy73 2019.11.16. 16:01:41

Jól megmondta a névtelen blogger a tutit. A szokásos negatív hozzáállás, rinyálás vagy esetleg káörvendő ellendrukkerkedés, szakértő kritikának álcázva
Mivel te kérted a kommentet, tessék:
"A magyar football - amit a magyar kormány csupán anyagiakkal és szinte üresen álló stadionokkal támogat - már régóta egy olyan mély gödörben van, amiből úgy tűnik nincs esély a kimászásra."
Éppen a poszt napján, telt ház előtt játszott a válogatott, a 67 ezer jegyet egy nap alatt elkapkodták. Ezt már a poszt előtt lehetett tudni, ebből is látszik, hogy a névtelen szerző célja elsősorban a nyitómeccs emelkedett hangulatának lerombolása.
Egyébként az utolsó forduló előtt még versenyben vagyunk az Eb-re való kijutásért, egy győzelemmel még a közvetlen kijutás, a második hely is elérhető a csoportban. Ebbe a helyzetbe rondít bele az ellendrukker.

"viszonylagos nagy karriert befutott - Király Gábor, Gera Zoltán és Dárdai Pál; de ha nagyon őszintén tekintünk karrierjükre, akkor láthatjuk, hogy igazából csak a magyar média emelte őket "Ronaldói" magaslatokba, a külföldi ligákban leginkább megmaradtak a mérsékelt értékeléseknél"

Senki sem emelte őket ronaldói magaslatokba. Fogd fel, hogy Ronaldóból és Messiből csak egy van, az összes többi külföldi sztár is messze mögöttük jár futballtudásban, ezt mindenki tudja. Ezzel együtt a felsorolt magyar focisták azokban a topligákban bizonyítottak, ahová az egész világról viszik-veszik a tehetségeket, és csak mutatóban vannak hazai focisták - a sok százezer angol vagy német igazolt gyerek/korosztályos focista is csak álmodik arról, hogy felnőtt korában ott játszhasson.
Ha konstruktív akarsz lenni, akkor ne azt bizonygasd, hogy sikertelenek vagyunk, és hogy miért, hanem esetleg vizsgáld mge azt a kérdést, hogy a horvátok miért sokkal jobbak és sikeresebbek nálunk itt a szomszédban, és mit tanulhatnánk tőlük. Ők viszont nemcsak nálunk jobbak, hanem a világ legtöbb futballnemzeténél, még az angolokat is kiverték az Vb-elődöntőben tavaly. A többi szomszédunk sorsa még szintén bizonytalan az Eb-re való kijutást illetően, kivéve a sokkal népesebb ukránokat, de pl. a románok is csak a harmadikok lettek a csoportjukban.

Bejegyzés: A magyar példáink...avagy miért olyan "sikeres" a magyar futball

Numda 2019.11.06. 15:05:58

Szívesen megnéznék egy sunyin burkolt, férfigyűlöletre buzdító merész feminista darabot. Vagy monológot. Színészt is tudok ajánlani erre, ingyé...
Ha már senki nem szól hozzá :-)
Amúgy Orbán támogatná ezeket is, ha lenne bent egy jó nagy TV, amin focimeccseket láthatna a nagyérdemű...

Bejegyzés: A függetlenség ára...avagy a Fém Arts & Café

6.Lenin 2019.11.01. 16:51:10

@HgGina:

"mivel az első önálló magyar bélyeget 1871-ben adta ki a Magyar Állami Posta. "

írják a posztban. "első önálló"

"Az 1867. V. 1-én hatályba lépett Ideiglenes Postaegyezmény különválasztotta magyar postaigazgatást az osztráktól. Az egyezmény értelmében 1867. VI. 1-én kiadták a magyar postaigazgatás- az osztrákokéval azonos-első bélyegsorozatát."

"az osztrákéval azonos"-vagyis nem az első önálló.

"1871-ben a posta hazai gyártású bélyegeket adott ki"-MBk-ből szintén

Hazai gyártású, tehát magyar, és nem azonosat az osztrákéval. Ez volt a posztban is, "első önálló"

Magyar Bélyegek kézikönyvéből lettek idézve (Surányi-Visnyovszki)

Bejegyzés: Időutazás DeLorean nélkül...avagy a Bélyegüzlet

6.Lenin 2019.11.01. 09:45:25

@HgGina:

Ez így 00. Cáfold meg, amit írtam.

Egy gyűjtemény mikortól- meddig OPM, és mikortól (melyik bélyegtől, kiadástól ) magyar?

Természetesen mindenki akkortól, és azt gyűjt, és úgy, ahogy neki jól esik, és minden újszülött Titán azt ír ár, amit ő jónak lát, de ettől nem változik semmi.

Bejegyzés: Időutazás DeLorean nélkül...avagy a Bélyegüzlet

6.Lenin 2019.10.29. 09:26:21

@HgGina:

Mivel is kéne küzdenem?
A Magyar Posta 67-től lett önálló.
Olyan bélyeget használt, ami az egész Monarchia területén érvényes volt.
A igazán magyar- gyártás, felhasználás-az 1871-es kőnyomatos bélyeg, díjjegyes nyomtatványok voltak.

A magyar gyűjtemények részei lehetnek az 1850-1871-ig használt osztrák bélyegek is, magyar helységek bélyegzéseivel. Esetleg az átmeneti időszakban használt vegyes bérmentesítések, magyar helységek pecsétjeivel. Utána már a 67-es kiadású bélyegeket nem lehetett felhasználni, érvénytelen bérmentesítés volt.
Az 1871 után készült bélyegek, díjjegyes nyomtatványok csak Mo-on voltak felhasználva. Ezek postatisztán is részesei a magyar gyűjteményeknek.

Miért kéne ezeken még bármivel is küzdenem?

Bejegyzés: Időutazás DeLorean nélkül...avagy a Bélyegüzlet

HgGina 2019.10.29. 01:17:50

@6.Lenin: Küzdjél még egy kicsit a kérdéssel!

Bejegyzés: Időutazás DeLorean nélkül...avagy a Bélyegüzlet

stampolgar 2019.10.28. 20:35:38

@Chaoyang: www.stampolgar.com , vásárlói jutalék nincs , leütési ár a fizetendő !

Bejegyzés: Időutazás DeLorean nélkül...avagy a Bélyegüzlet

6.Lenin 2019.10.28. 18:40:30

@Tátrai László:

Én a lev-lapokat gyűjtöm 1869-től (díjjegyes), bélyeggel kiegészítve. Ott is volt közös, osztrák címerrel, magyar címerrel.
A magyar első a 71-es szintén, az első példányai értékesek is.
A posta valóban 1867-től volt már önálló.

Bejegyzés: Időutazás DeLorean nélkül...avagy a Bélyegüzlet

6.Lenin 2019.10.28. 18:32:19

@Tátrai László:

Az osztrák bélyegeket 1850-től már használták Mo-on IS. A magyar gyűjteményekbe a magyar bélyegzéssel ellátott darabok tartoznak, postatisztán, nem. A 67-es csak magyar helységnév pecséttel.
Az 1871-es CSAK Mo-on volt érvényes.

Bejegyzés: Időutazás DeLorean nélkül...avagy a Bélyegüzlet

Tátrai László 2019.10.28. 18:10:07

@6.Lenin: A 67-es az első. Aztán megtetszett az Osztrákoknak, és elkezdték ők is azt használni (finomnyomatok) és kiterjesztették lombardiától, egészen török területekig. Érdemes elolvasni a szakirodalmat, nem csak a "katalógust". Akkoriban a bukaresti posta is magyar volt. Erről is lehetne vitatkozni persze, sőt ugyan ezeket a bélyegeket használta, csak soldo értékekkel. Ez egy izgalmas időszak volt.

Bejegyzés: Időutazás DeLorean nélkül...avagy a Bélyegüzlet

Chaoyang · http://xiongyali.blog.hu 2019.10.28. 15:45:53

@DFK: szabad tudnom hol folynak ezek az árverések? A November 7.-e téren volt egy nagy bélyeg bolt, sokszor jártam oda. Na meg a postára reggelente suli előtt az első naposokert

Bejegyzés: Időutazás DeLorean nélkül...avagy a Bélyegüzlet

6.Lenin 2019.10.28. 15:00:17

@HgGina:

Nézzél meg egy katalógust. A 67-est használták a Monarchia egész területén.
Magyar, csak a magyar bélyegzéssel ellátott volt. Az első igazi magyar bélyeg az 1871-es kőnyomatos, azt csak Magyarország területén használták, Ausztriában nem.

Bejegyzés: Időutazás DeLorean nélkül...avagy a Bélyegüzlet

HgGina 2019.10.28. 14:53:42

@6.Lenin: nem magyar gyártásról volt szó, nem volt közös. További szép napot!

Bejegyzés: Időutazás DeLorean nélkül...avagy a Bélyegüzlet

6.Lenin 2019.10.28. 12:52:37

@HgGina:

Az első magyar gyártású bélyeg a kőnyomatos 1871-ből. A 67 -es közös, csak a magyar bélyegzéssel ellátott számít a magyar gyűjteménybe. Használatlanul nem is számít magyarnak.

Bejegyzés: Időutazás DeLorean nélkül...avagy a Bélyegüzlet